onsdag 17 oktober 2012

Inkomstförsäkring Pappers

Få prisförslag på inkomstförsäkring! Klicka HÄR ->

Jobbar du på något av Sveriges pappersbruk? Isåfall så kan det vara smart teckna en inkomstförsäkring om du vill ha en trygghet utöver a-kassan. Anledningen är helt enkelt att pappersbruk sällan går obemärka av lågkonjunkturer. 2008 hade vi en ordentlig lågkonjunktur och det verkar även som att vi är inne i någon form av lågkonjunktur nu 2012. Exempel på detta är att varsel har ökat på en del företag runt om i Sverige (det senaste besked var att Telia kommer säga upp 2000 anställda).

Men räcker det inte med a-kassa för att ha en tryggad ekonomi vid en uppsägning? Svaret är tudelat eftersom det beror på hur hög lön man har. Totalt så kan man maximalt få 80 % av nettolönen från a-kassan, men detta gäller enbart för dem som tjänar under "a-kassans tak" på 18 700 kr. Tjänar man över denna gräns så får man ändå inte ut mer i ersättning från a-kassan. För att få ut mer i ersättning så behöver därför en inkomstförsäkring. Vidare så är behovet relativt stort för anställda inom pappersnäringen eftersom de många gånger har rätt höga löner. Särskilt om de jobbar skift och så. Och det gör många som jobbar inom pappersnäringen.

Inkomstförsäkring Pappers


Hur mycket kan man då få ut från inkomstförsäkringen? Det beror naturligtvis på vad man har i lön. Men om man exempelvis har en bruttolön på 30 000 kr så får man lite drygt 10 000 kr netto från a-kassan och 6 328 kr från inkomstförsäkringen och sammantaget skall dessa två ersättningar alltså motsvara ungefär 80 % av nettolönen. För många gör alltså inkomstförsäkringen en väsentlig skillnad om man förlorar jobbet, och den extra ersättningen kan vara nödvändig för att täcka vissa fasta kostnader såsom hyror, el och mat. Med andra ord sådant sådant som man behöver för att kunna överleva på ett något sånär normal nivå.
Andra fasta kostnader som kan vara nödvändiga att betala är såklart bolån, försäkringspremier och tv-licenser och det finns säkerligen en mängd ytterligare kostnader som man behöver kunna betala även om man förlorat jobbet.

Så chansa inte. Jobbar du inom pappersnäringen så är det tryggt att teckna en inkomstförsäkring!

Få prisförslag på inkomstförsäkring! Klicka HÄR ->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar